Beste zonnedeler

De bouw gaat beginnen!

Zoals jullie weten hebben wij drie weken geleden (op 2 juni) spijkers met koppen kunnen slaan. De dag daarna hebben we direct onze leverancier, Hoppenbrouwers Techniek, de opdracht gegeven aan de slag te gaan met de bouw. Hoppenbrouwers Techniek is een totaal installateur met ruim 600 medewerkers. Ze zijn gevestigd in Dongen, Udenhout en Deurne en hebben een team, wat gespecialiseerd is in duurzame energie. De detail tekeningen zijn allemaal al gereed en er komt dus vaart in de realisatie van onze ZonneWIJde.  Wat omvat dit nu, het bouwen?

Ten eerste zal het terrein worden geëgaliseerd. Als het vlak is, wordt er een anti-worteldoek aangebracht. Op dit doek komen kleine lavasteentjes. Dan is het ruwe werk gedaan en kan er worden gestart met het installeren.

Gedurende de tijd dat het terrein wordt voorbereid, is er al een boot volgeladen met panelen en onderweg naar Nederland. Deze zullen vóór 1 augustus arriveren. Op tijd om de panelen op de betonnen voetjes voorzien van een metalen draagconstructie te plaatsen. Deze voetjes en constructie worden gemaakt door VDL Steelweld uit Breda. Dit is één van de vele productiebedrijven van Van Der Leegte, een gerenommeerd Brabants bedrijf dat ook de BMW Mini in Borne produceert en elektrische bussen bouwt. Wij zijn er in ieder geval trots op dat zij ons helpen om de ZonneWIJde te realiseren.

Vervolgens gaat Hoppenbrouwers aan de slag met het installeren van:

Als dit allemaal geplaatst is, volgt het controleren, het testen en het aansluiten op het elektriciteitsnet. Werkt het allemaal, zoals het moet, dan ….. is het klaar en kunnen we stroom gaan produceren. De verwachting is dat dit heugelijke feit in de loop van september zal zijn.

Onthulling Bouwbord

Binnenkort verschijnt op ons terrein het bouwbord zodat voor iedereen zichtbaar word wat voor bijzonder project we gaan realiseren. Houd onze facebookpagina in de gaten voor de precieze datum van plaatsing. Ook via de nieuwsbrief zullen we de onthulling uiteraard kenbaar maken.

Bedankt voor alle complimenten

Wij kregen van jullie ontzettend veel positieve reacties op het nieuws van 2 juni. Zo genoten wij van opmerkingen als:

Bedankt voor al de mooie woorden.